Selvom det er meget forskelligt, hvor ofte vi danskere gør rent, er det en del af de flestes hverdag. Nogle har ikke noget imod at gøre rent, og synes måske det er helt stressbefriende at gå rundt og pudse boligen af. For andre er rengøringen en af de sureste pligter, de overhovedet kan komme i tanke om, og er noget, der bare skal overstås hurtigst muligt. Derfor ønsker mange danskere at gøre rengøringen mere effektiv, når det en gang imellem er tid, så resultatet varer længst muligt.

 

Planlæg din rengøring

Hvis du er typen, der har svært ved at få dig taget sammen til at gøre rent, kan det faktisk være en god ide at planlægge din rengøring. Det er for mange lettere at overtale dem selv til noget, de allerede har lovet sig selv, og som f.eks. står i deres kalender eller i deres påmindelser.

 

Følg en rutine

Hvis du allerede inden du begynder at gøre rent ved, hvad du skal gøre fra start til slut, kan det også godt blive lidt nemmere at overskue. Især i længden, hvor det måske faktisk bare begynder at ligge på rygraden, og så skal du ikke tænke så meget over, hvor lidt du egentlig bryder dig om at gøre rent.

 

Brug gode karklude og gør dem rent undervejs

Når der skal tørres støv af, bruger de fleste mennesker karklude, fordi de kan få det hele med, når de er lidt fugtige. En god karklud bør være foretrukket at bruge, og om det kan du læse mere her.

Der er også flere, der laver den fejl, at de glemmer at skylle kluden op flere gange i løbet af rengøringen, så du til sidst har en klud med støv fra hele boligen. Det vil resultere i, at din rengøring begynder at blive mindre effektiv mod slutningen, og halvdelen af huset bliver måske ikke engang støvet af.

 

Støvsug først efter, du har støvet af

Det kan godt være fristende at tage et rum ad gangen, når du gør rent. Men det kan faktisk ødelægge hele din rengøring at gøre det. Hvis du begynder at gå rundt imellem forskellige rum i din bolig, med en klud der er helt støvet, og på et gulv der allerede er støvsuget, kan du måske godt høre, at det kommer til at ende galt. Så vil du i stedet bare komme til at gøre gulvet beskidt endnu en gang.

Ved i stedet at støve hele boligen af, og så støvsuge gulvene bagefter, sikrer du, at du ikke kommer til at støve på rene gulve. Derudover får du også alt det støv med, som er landet på gulvet i løbet af din rengøring.

 

Luft ud, når du er helt færdig

Nogle mennesker har en tendens til at åbne vinduerne i boligen, mens de er i gang med at gøre rent. Det kan jo også virke logisk nok, og som en måde hvorpå du kan slå to fluer med et smæk – udluftning bør jo også være en del af rutinen. At lufte ud mens du gør rent, er bare ikke den helt rigtige måde at gøre det på – det er i hvert fald ikke den mest effektive.

Hvis du lufter ud, imens du er i gang med at gøre rent, risikerer du, at støvet du er ved at fjerne, bare begynder at hvirvle op og rundt i boligen igen. Ved først at lufte ud når du er helt færdig med rengøringen, er der intet støv, der kan hvirvles rundt i boligen igen, og på den måde forhindrer du, at du ødelægger resultatet af din rengøring.