Har du en brændeovn, er du helt sikkert også glad for din askesuger. I det tilfælde vil du sikkert gerne passe godt på den, og det kan du gøre ved at købe de nødvendige reservedele til den. Det er ikke mindst et filter.

En brændeovn giver både hygge og varme i de kolde vintermåneder. Den bliver hurtigt et samlingspunkt for hele familien, og det er derfor naturligt, at du er glad for din.

Tidligere var det besværligt at gøre brændeovnen ren efter brug, men med askesugere er det pludselig langt nemmere for dig at gøre det. De sikrer, at du hurtigt kan suge asken ud. Dermed bliver det ikke rengøringen af brændeovnen, der kommer til at stå i vejen for, at du får brugt den.

Sørg godt for din askesuger med reservedele

Hvis du er en af de mange, der allerede har opdaget de gode kvaliteter ved en askesuger, er du derfor helt sikkert også interesseret i at passe så godt på den som muligt. Når du gør det, kan du have glæde af den i lang tid fremover.

En god måde for dig at passe godt på din askesuger er ved, at du køber reservedele til den, når der er brug for det. For eksempel er det vigtigt for dig, at du jævnligt skifter filteret i din askesuger. Dermed bliver den ved med at fungere lige så godt, som da den var ny. Læs mere om askesugere og reservedele til dem på https://www.husoghaveliv.dk/bolig/askesuger.html

Sådan skifter du filter på din askesuger

Filteret er nemt og hurtigt for dig at skifte, og det kommer derfor ikke til at kræve meget tid af dig. Askesugerne er skabt til at være nemme at åbne. Du skal derfor bare åbne askesugeren og kan derefter tage filteret ud.

Når du har taget det gamle filter ud, vil det være nemt og hurtigt for dig at sætte det nye filter i. Dermed er askesugeren altså igen klar til brug. Det er derfor på ingen måde et stort projekt, der skal afholde dig fra, at du kan bruge din askesuger til brændeovnen.

Askesuger eller askestøvsuger – Hvad er forskellen?

En askesuger og en askestøvsuger kan umiddelbart virke ens, men der er faktisk en vigtig forskel på de to. En askesuger bruger nemlig slangen fra din almindelige støvsuger, lige som den også får kraft fra den. Askesugeren i sig selv er derfor bare en beholder, hvor du opsamler asken fra brændeovnen.

En askestøvsuger har derimod sin egen motor og sin egen slange og er dermed en maskine i sig selv. Du behøver altså ikke at finde din almindelige støvsuger frem, når du skal bruge den, men det betyder selvfølgelig også, at du skal have to forskellige maskiner.

Hvilken der er den rette for dig, er et individuelt valg. Vælger du en askesuger, vil du i hvert fald have nemt ved at købe reservedele til den. Dermed kan du give den en lang levetid og have glæde af den i mange år.