Det kan til tider være lidt svært at vænne sig til at bo med børn, når først man har boet på egen hånd i årevis. Du har nok allerede nogle vaner og bestemte måder, som du gør ting på, men med børn kommer der naturligvis ændringer. Der skal være plads til at gøre hjemmet børnevenligt.

Vær ikke bange for rod

Nogle mennesker kan slet ikke klare tanken om, at deres hjem er lidt rodet. Men det er en tanke, du bliver nødt til at vænne dig til, for det kommer ikke til at være hundred procent opryddet hundred procent af tiden, når man har børn. Prøv at ændre på din tilgang til rod i stedet for. Man skal trods alt kunne se, at et hjem er beboet. Det er en del af hjemmets charme og personlighed, så det ikke ligner en eller anden udstilling fra et boligmagasin. Det er jeres hjem, og jeres hverdag er med til at gøre det magisk.

Plads til leg

Leg er en meget vigtig del af børns udvikling, og det er noget, der skal være plads til i hjemmet. Det giver ikke mening, at barnet kun skal lege på sit eget værelse, da de jo godt kan lide at være i dit selskab. Derfor skal der være plads til leg i hele huset, for eksempel som i stuen. Så kan du sidde og se fjernsyn imens barnet sidder på gulvet og leger. På den måde kan I være sammen uden at lave de samme ting, og det kan skabe lidt hyggeligt stemning. Med børn kommer leg, og det skal der uden tvivl være plads til.

Haven skal også være med!

Haven skal selvfølgelig også være børnevenlig. Her skal der også være plads til leg, men du kan også udstyre haven med ting, der opfordrer til aktivitet og bevægelse. Det kan for eksempel være en havetrampolin. Det er sjovt at springe og lege på en trampolin, men det kan være svært at finde den rette, da der er mange at vælge imellem. Derfor kan det være en god idé at læse en test af trampoliner, så du kan se en andens vurderinger. Se testen her, så du kan finde den rette trampolin til haven.

Livet med børn i huset

Livet med børn i huset kan være udfordrende, men det er også et liv fyldt med lykke, glæde og smil. Der kan til tider være lidt besvær, men i sidste ende vil det altid være det hele værd.