En kontorstol er ikke bare en kontorstol. Hvis man arbejder på et kontor, eller har et andet job, hvor man sidder meget, er kontorstolen den stol man bruger de fleste af sine vågne timer på. Det er derfor også vigtigt, at man har en stol som er behagelig at sidde på, og som støtter ens krop på de måde, som kroppen har brug for. Alle kroppe er forskellige, så det er også meget forskelligt, hvilket behov kroppen har. Derfor bør man altid afprøve kontorstolen, inden man køber den, og man bør ikke gå ned på kvalitet, da det kan få konsekvenser for blandt andet  ens ryg, hvis man sidder på en dårlig kontorstol. Læs mere her, hvis du vil vide hvad du skal have for øje når du leder efter ny kontorstol.

Dette skal du være opmærksom på når du køber kontorstol

Det er vigtigt, at man ikke sidder hverken for alt eller for højt når man sidder ved sit skrivebord. Først og fremmest er det ikke en behagelig arbejdsstilling, hvis man skal sidde med armene højt, men man ender også med at spænde op i ryggen, hvilket kan føre til alvorlige smerter over tid. Derfor kan det være en god ide, at investere i en stol, som kan køre op og ned, så man kan ændre på sin arbejdstilling i løbet af dagen. Det er nemlig heller ikke sundt for kroppen at blive siddende i den samme stilling mange timer i træk.

Med alt dette sagt, så er det naturligvis også vigtigt, at stolen giver dig den støtte du har brug for. Når de kommer til kontorstole er er mange, som synes det er behageligt at have en lændestøtte på sin stol. En lændestøtte er slags pude, som støtter din lænd, og sørger for at du ikke spænder op i den del af ryggen mens du arbejder. Så hvis du har tendens til at være svajrygget, så er en lændestøtte en god ting på din kontorstol.

Hvilke materialer?

En kontorstol er ikke kun et værktøj, som man bruger når man arbejder, men også et møbel. Møbler er ikke kun praktiske men også dekorative, så der er også mange der søger en pæn kontorstol. I denne sammenhæng kan det være værd at overveje, om man skal investere i en kontorstol af stof eller læder. Generelt er læder en del dyre end stof, hvilket man skal have in mente når man tager dette op til overvejelse. Selvom det kan være fristende at købe en flot læderstol frem for en i stof, er det vigtigt, at man ikke når ned på kvalitet af stolen. Derfor kan det være en god ide at overveje, om man gør sig en bedre investering, hvis man køber en stol i stof med bedre støtte, frem for en stol i læder, som ikke giver den samme støtte.

Det er naturligvis en smagssag, men man bør, når det kommer til kontorstole, altid have komfort først, eftersom det er en stol man skal bruge mange timer i.