Prøve du at komme af med støvet i dit hjem? For at have et sundt og godt indeklima er det vigtigt at gøre ofte rent, lufte ud og generelt set mindske støvet i dit hjem. Masser af støv er ulideligt for allergikere, og du kan også udvikle allergi, hvis du opholder dig ofte et sted, hvor der er meget støv og fugtigt.

Det er vigtigt på flere parametre at holde et sundt og godt indeklima. Det vil være bedre for dig, og de andre du bor med, bedre for dine gæster, dine husdyr og dit inventar. Læs med her og bliv klogere på, hvordan du kan mindske støv i soveværelset.

Gode råd til mindre støv

Når du skal indrette et hjem og et soveværelse, hvor der ikke nemt kommer støv, er et tæppebelagt gulv ikke det mest oplagte. Det kan være en god idé med trægulv eller lignende, da støv kan sætte sig i et tæppe, og det kan være mere fugtigt. Det kan være sværere at holde soveværelset støvfrit, hvis du har tæppe på dit gulv.

Sengen kan også gøre en forskel i forhold til støv. Nogle sengetøjstyper og typer af senge vil samle mere støv end andre. Det er vigtigt at vælge en seng i gode materialer. Hvis din topmadras er åndbar, vil den være lavet i et materiale, hvor støvet ikke så nemt sætter sig. Du kan læse elevationsseng test for at finde en seng, der passer til dit behov.

Du kan vælge en bambusdyne, hvis du har allergi eller vil undgå støv. Bambus er allergivenligt, og det er tilmed bæredygtigt produceret. Det er en god idé til dig, der gerne vil mindske støv i dit soveværelse.

Gør jævnligt rent

Det er uundgåeligt, at du ofte skal gøre rent, når du gerne vil undgå støv i dit hjem. Støvsug, tør overflader af, støv af og sørg for ofte at lufte ud. Du kan have vinduet stående i løbet af natten for at sørge for et godt indeklima, der er friskt. Nogle vil gerne have en blæser eller lignende stående, som vil tage de fleste støvpartikler og blæse frisk og ny luft ud igen. Det kan være en god idé, hvis du har allergi. Ulempen kan være, at de kan larme, og det kan være forstyrrende for nogen om natten.

Som du kan se, er der mange måder at sørge for et sundere indeklima på i dit soveværelse.