Det kan godt være, at vi fokuserer på askestøvsugere her på siden, men vi har også styr på en ting eller to med almindelige støvsugere. Derfor kan du læse nedenfor og få fem gode tips til, hvordan du kan finde frem til den bedste støvsuger til hjemmet.

 

Søg hjælp fra eksperterne

Du kan hurtigt bruge mange timer i elektronikforretninger og på nettet, hvis du begiver dig ud i at søge efter en støvsuger. Der er et enormt udvalg, og derfor vil du sikkert hurtigt blive overvældet. Derfor kan det være en god ide at søge hjælp fra eksperter, som fx byder på en støvsuger test med sammenligning af forskellige valgmuligheder. Her har eksperterne indsnævret til nogle gode valgmuligheder, og du kan hurtigt læse om fordele og ulemper.

 

Ny støvsuger med halveret energiforbrug

Det er højst sandsynligt, at du allerede har en støvsuger derhjemme, og alligevel er det tid til en ny. Nye støvsugere kommer med et langt lavere energiforbrug end de ældre modeller. Mange danske hjem huser en støvsuger med et energiforbrug på 2200 watt, og her er der tale om meget spildt energi. Det meste af den energi går til varme, og ellers blot direkte ud i luften.

 

Derfor bør du kigge efter en støvsuger med et energiforbrug på omkring 1200 watt. Typisk kan de suge mindst lige så effektivt, og du beskytter elregningen og planeten på samme tid.

 

Tjek støjniveauet

Gå gerne efter en støjsvag støvsuger. Vi kender allerede den høje irriterende lyd fra en støvsuger, som kan gøre det svært at føre en samtale, eller bare at se fjernsyn. Derfor bør du kigge på etiketten for støvsugeren og kigge efter dB. Din kommende støvsuger skal helst have et støjniveau på lavere end 70 dB, som indikerer, at den ikke larmer alt for meget.

 

Med eller uden pose?

Det helt nye inden for støvsugere er poseløse apparater. Her behøver du ikke at indsætte en pose, eller bekymre dig om det skal skiftes ud. Det kan være en mere allergivenlig løsning, og på samme tid kan du naturligvis også spare penge. Du behøver ikke at købe støvsugerposer, opbevare dem, og i bund og grund skal du ikke skænke dem en eneste tanke.

 

Det eneste, du skal være opmærksom på, er, at en støvsuger uden pose skal tømmes udenfor. Derfor er det muligvis den bedste løsning, hvis du bor i hus. Du kan naturligvis også skaffe en støvsuger uden pose i et lejlighedskompleks. Men spørg dig selv, vil du tømme den udenfor? Hvis svaret er nej, er det nok ikke det rette valg for dig.

 

Hvordan er mundstykket?

Det er vigtigt, at du er ekstra opmærksom på mundstykket på din kommende støvsuger. Det skal være et mundstykke, som ikke kommer til at ødelægge dine gulve. Derudover bør du også undersøge, om det er passende til dyrehår, hvis du har hund eller kat. Der findes mange forskellige former for mundstykker på støvsugere, og der er uden tvivl et, som passer til dit hjem. Du skal blot være opmærksom på det.